Home   Engelse Les

Engelse Les

benny    ” Benny”

Bij kinderopvang KDV de Pinguïn in Hengelo wordt Engelse les gegeven. Via de methodiek van ‘ Early Bird ‘ worden op speelse wijze taalactiviteiten aan de kinderen aangeboden.
Waarom vroeg, waarom Engels?
Vroeg beginnen met een vreemde taal is om verschillende redenen een logische keuze. Allereerst hebben jonge kinderen het vermogen een taal spelenderwijs te leren. Door bezig te zijn in een taal werken ze ongemerkt aan die taal. Dat vinden ze spannend en de motivatie voor spel, activiteiten en lessen in het Engels is groot. Het is daarbij van belang dat kinderen zo veel als mogelijk ondergedompeld worden in ‘native English’, omdat ze juist in de eerste jaren heel goed klanken kunnen nabootsen. Daarmee ontwikkelen ze een juiste uitspraak. Werken in een andere taal is ook goed voor de internationale oriëntatie. Engels is in minder dan twee decennia de wereldtaal geworden. Het is de belangrijkste taal tussen niet-Engelstaligen geworden. Een echt goede beheersing van die taal is van steeds groter belang voor latere studie, beroep en in de maatschappelijke omgang. On KDV grijpt met EarlyBird de voordelen van een vroegere start om kinderen daar zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Methodiek
De methodiek van EarlyBird is er op gericht om kinderen op natuurlijke wijze met Engels kennis te laten maken. Speelse activiteiten op het kinderdagverblijf en de laagste groepen van de basisschool zorgen voor een eerste kennismaking. Het accent in de methodiek ligt op communicatieve vaardigheden: luisteren (naar k lanken en woorden) en spreken (van woorden naar hele zinnen en verhalen) vormen de leidraad. Deze op-en uitbouw van spelen in en leren van Engels is wetenschappelijk onderbouwd. KDV de Pinguïn gaat met EarlyBird aan de slag met Benny’s Playground, geschikt voor peuters vanaf twee jaar. Ook de nog jongere kinderen worden bij de activiteiten betrokken. Er is een breed scala aan speelse activiteiten dat nauw aansluit bij hun belevingswereld. Hier begint de meeste impliciete vorm van het verwerven van taal door bekendheid met klanken en woorden.

Als ouder kunt u zelf kiezen of u uw kind wilt laten deelnemen aan dit taalprogramma.

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress